top of page

Φοιτητές ΔΠΜΣ Μοριακής Βιοϊατρικής - Έτος εισαγωγής 2022

APOSTOLOPOULOS2

Ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Απέκτησε το Intergrated Master δίπλωμα του στη Βιοτεχνολογία από τη Σχολή Εφαρμοσμένης Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Ως προπτυχιακός φοιτητής εκπόνησε τη διατριβή του με τίτλο «Βελτιστοποίηση και μοριακή μελέτη του ενζύμου αλγινική λυάση, του μικροοργανισμού Lactobacillus paragasseri» στο Εργαστήριο Ενζυμικής Τεχνολογίας του Τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του ΓΠΑ υπό την επίβλεψη της Δρ. Ευαγγελίας Χρονοπούλου. Ολοκλήρωσε επίσης δίμηνη πρακτική άσκηση στο ίδιο εργαστήριο. Επίσης ο Κωνσταντίνος πραγματοποίησε 2μηνη πρακτική άσκηση στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Συνεργάστηκε επίσης με την Ερευνητική Ομάδα Δομικής Νευροβιολογίας του Εργαστηρίου Νευροβιολογίας και Ανοσολογίας, υπό την επίβλεψη του Δρ. Μάριου Ζουριδάκη. Στο εργαστήριο αυτό συμμετείχε στη βιοχημική και δομική μελέτη του ενζύμου αγγειοτενσίνη-2, της ανθρώπινης τυροσινάσης και του ομόλογου μύκητα Agaricus Bisporus (Abtyr). Επιπλέον, συμμετείχε στη δομική μελέτη της δέσμευσης πρωτεϊνών άγριου τύπου και μεταλλάξεων του SARS-COV2 σε έναν ανθρώπινο υποδοχέα ACE-2. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της εργαστηριακής του εμπειρίας εξοικειώθηκε με διάφορες τεχνικές που σχετίζονται με την ενζυμική τεχνολογία. Ο Κωνσταντίνος παρακολουθεί σήμερα το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ".

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Κώστας Βεκρέλλης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Ευθύμιος Σκουλάκης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Παναγιώτης Πολίτης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

ARVANITI

Η Βασιλική-Ζωή (Βάσω) Αρβανίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2021. Στο τέλος του τρίτου έτους των προπτυχιακών της σπουδών, πραγματοποίησε δίμηνη πρακτική άσκηση στο Το Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός». Εκπόνησε την Πτυχιακή της Διατριβή, με τίτλο «Επιδράσεις μεταλλάξεων αιμοσφαιρίνης στην πρωτεόσταση των γηρασμένων Ερυθρών Αιμοσφαιρίων (RBCs)» υπό την επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Μαριάννας Αντωνέλου, στο Εργαστήριο Ερυθρών Αιμοσφαιρίων του Τομέα Κυτταρικής Βιολογίας και Βιοφυσικής, Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ. Μετά την αποφοίτησή της, συμμετείχε ως βοηθός ερευνητής σε ένα πρόγραμμα ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας) με επικεφαλής τον Δρ. Βασίλη Τζουνάκα και μελέτησε την ικανότητα αποθήκευσης και την απόδοση μετά τη μετάγγιση ερυθρών αιμοσφαιρίων από δότες με χαρακτηριστικό βήτα-θαλασσαιμίας. Η Βάσω έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2024. Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, η Βάσω έχει παρακολουθήσει το Μικτό Εντατικό Πρόγραμμα / Blended Intensive Program (BIP) "Experimental Models in Molecular Biomedicine", συνδιοργάνωση από το ΠΜΣ στη Μοριακή Βιοϊατρική και τη Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο Universidad Autónoma de Madrid, Ισπανία).

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαριέττα Αρμακά, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασιλική Κολιαράκη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Βασιλική Κολιαράκη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

BRISIMIS

Ο Δημήτρης Μπρισίμης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1998. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) τον Σεπτέμβριο του 2021. Ως προπτυχιακός φοιτητής εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία με θέμα «Τα ισοένζυμα ALDH1 ως πιθανοί θεραπευτικοί στόχοι στον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα» στο Εργαστήριο Μοριακής Φυσιολογίας & Κυτταρολογίας του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής - ΔΠΘ, υπό την επίβλεψη της Δρ. Αγλαΐας Παππά. Επίσης, έχει εργαστεί σε διαγνωστικό εργαστήριο, στο οποίο πραγματοποίησε διάφορες μοριακές τεχνικές. Ο Δημήτρης έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2024.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Γιώργος Κόλλιας, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παντελής Χατζής, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Καθ. Γιώργος Κόλλιας, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

CHRISTOGEORGOS

Ο Χρήστος Χριστογεώργος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Απέκτησε το πτυχίο του από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η διατριβή του με τίτλο «Επίδραση του γενετικού υποβάθρου του αιμοδότη στην ποιότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων που προορίζονται για μετάγγιση» ολοκληρώθηκε στο Εργαστήριο Κυτταρικής Βιολογίας του Τομέα Κυτταρικής Βιολογίας και Βιοφυσικής υπό την επίβλεψη της Δρ. Μαριάννας Αντωνέλου. Ο Χρήστος έχει επίσης εκπαιδευτεί σε αναλύσεις στο Εργαστήριο Κυτταρικού Πολλαπλασιασμού και Γήρανσης, Ινστιτούτο Βιοεπιστημών & Εφαρμογών, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», υπό την καθοδήγηση του Δρ. Δημήτρη Κλέτσα. Αυτή την περίοδο, ο Χρήστος παρακολουθεί το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ".

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Γεώργιος Παυλόπουλος, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Μαρία Γαζούλη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Απόστολος Κλινάκης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

ITSIOS

Ο Μάριος Ίτσιος γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1998. Απέκτησε το Integrated Master δίπλωμα του στη Βιοτεχνολογία από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) το 2022. Ως προπτυχιακός φοιτητής έκανε πρακτική άσκηση 4 μηνών στο Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" υπό την επιμέλεια της καθ. Ελένης Ντούνη, όπου εκπόνησε και τη διατριβή του με τίτλο «Συγκριτική ανάλυση έκφρασης στο μοντέλο οστεοπόρωσης ποντικού TgRANKL» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γενετικής του ΓΠΑ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχε την ευκαιρία να εξοικειωθεί με διάφορες μοριακές τεχνικές καθώς και με εργαλεία βιοπληροφορικής προκειμένου να εντοπίσει διαφορικά εκφραζόμενα γονίδια μέσω του RNA-seq. Σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ".

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παντελής Χατζής, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαρία Φουστέρη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Παντελής Χατζής, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

LEFKADITI

Η Μαρία (Μαίρη) Λευκαδίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999 και μεγάλωσε στη Χίο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2022. Η πτυχιακή της διατριβή είχε τίτλο «Μεταλλάξεις στο σύστημα πήξης και ο ρόλος τους στον καρκίνο του παχέος εντέρου» και πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Γενετικής του ΕΚΠΑ υπό την επίβλεψη της καθ. Παναγούλας Κόλλια. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, η Μαρία πραγματοποίησε 2μηνη πρακτική άσκηση στην κλινική βιοχημεία και την ενδοκρινολογία υπό την επίβλεψη του Καθ. Δημήτριου Ρίζου και της κας Αντιγόνης Καπετανάκη, στο Εργαστήριο Ορμονών του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου - ΕΚΠΑ. Μετά την ολοκλήρωση της διατριβής της, πήγε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας για 4μηνη πρακτική άσκηση Erasmus+ στο Universitat de Barcelona - Σχολή Βιολογίας, Εργαστήριο Γενετικής, Μικροβιολογίας και Στατιστικής. Πήρε μέρος σε δύο έργα, «Λειτουργικές αναλύσεις γενετικών παραλλαγών που σχετίζονται με οστικούς/σκελετικούς φαινοτύπους» και «Λειτουργικές αναλύσεις βλαστικών και σωματικών εσφαλμένων μεταλλάξεων στο TRAF7», υπό την επίβλεψη της καθ. Susanna Balcells Comas. Αυτή τη στιγμή η Μαρία παρακολουθεί το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ".

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαρία Ρουμπελάκη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παναγιώτης Πολίτης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Μαρία Ρουμπελάκη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

LOGIADI.jpg

Η Μαρία-Ελίζα Λογιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Απέκτησε το Πτυχίο της στη Χημεία και τη Βιολογία από το Université Grenoble Alpes (UGA) στη Γαλλία. Ως προπτυχιακή φοιτήτρια πραγματοποίησε πρακτική άσκηση 8 εβδομάδων στο Institut de Biologie Structurale (IBS) του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) στη Γκρενόμπλ. Εκεί, υπό την καθοδήγηση του Δρ. Δημήτριου Σκουφιά, μελέτησε την TPPP/p25, μια ειδική πρωτεΐνη του ανθρώπινου εγκεφάλου που εμπλέκεται στη νόσο του Πάρκινσον. Η διατριβή της είχε τίτλο «Study of the dimerisation of TPPP/p25 by Bimolecular Fluorescent Complementation Assay in vitro» (στα γαλλικά). Έχει επίσης αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στις διαγνωστικές τεχνικές δουλεύοντας σε μικροβιολογικά εργαστήρια. Η Μαρία-Ελίζα έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2024.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Ζωή Κούρνια, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαρτίνα Σαμιωτάκη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Ζωή Κούρνια, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

MICHAILIDIS

Ο Άγγελος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999. Το ενδιαφέρον του για τις βιοεπιστήμες τον οδήγησε να σπουδάσει στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπου απέκτησε το πτυχίο του το 2022. Εκπόνησε τη διατριβή του με τίτλο «Μελέτη οδών σηματοδότησης στη Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ)», στο τμήμα Γενετικής & Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ, υπό την επίβλεψη του Καθ. Ανδρέα Ε. Αγαθαγγελίδη. Στην εργασία του, αξιολόγησε τον ρόλο της αυτοφαγίας στη ΧΛΛ. Κατά το τρίτο έτος των προπτυχιακών του σπουδών πραγματοποίησε δίμηνη πρακτική άσκηση στο τμήμα Κυτταρογενετικής του Genotypos Science Labs. Για να διευρύνει τους ορίζοντές του και να βελτιώσει τις επαγγελματικές του προοπτικές, ο Άγγελος εγγράφηκε στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2024.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Απόστολος Κλινάκης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαρία Τσουμακίδου, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Γ' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Αθανάσιος Κότσινας, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Κάτια Καραλή, Regeneron Pharmaceuticals, Inc., Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

MOSCHOU

Η Χαρίκλεια (Κλειώ) Μόσχου γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1996. Απέκτησε το πτυχίο της στη Βιοχημεία και τη Βιοτεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εκπόνησε τη διατριβή της με τίτλο «Ο ρόλος του πρωτογενούς κηλίου σε 2διάστατους και τρισδιάστατους φαινοτύπους καλοήθων και κακοήθων μεσοθηλιακών κυττάρων» υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Σωτηρίου Ζαρογιάννη στο Τμήμα Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά τον τελευταίο χρόνο των σπουδών της, η Κλεώ έκανε δίμηνη πρακτική άσκηση στο βιοGenetika - Εργαστήριο Βιοπαθολογίας, Μικροβιολογίας, Μοριακής Βιολογίας και Κυτταρογενετικής στη Λάρισα. Στο τέλος της πρακτικής της, προσλήφθηκε και εργάστηκε εκεί για δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της έκρηξης της πανδημίας COVID-19. Η Μοριακή Βιολογία και η Γενετική ανέκαθεν γοήτευαν την Κλειώ και αυτός ο λόγος την οδήγησε να εγγραφεί στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ".

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασίλης Αϊδίνης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παναγιώτα Καφασλά, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Παναγιώτα Καφασλά, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

PANDI

Η Κωνσταντίνα (Νάντια) Πανδή γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1999 και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες του Βελγίου. Αποφοίτησε από το Maastricht Science Programme του Maastricht University, στην Ολλανδία. Η διατριβή της, με τίτλο «Ο πολυσχιδής ρόλος του NRP-1 που πυροδοτεί σηματοδοτικά μονοπάτια στον καρκίνο του παγκρέατος» πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Βιολογίας Συστημάτων του Μάαστριχτ υπό την επίβλεψη της Δρ. Martina Summer-Kutmon. Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών της σπουδών, συμμετείχε σε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) στο εργαστήριο του Δρ. Ευάγγελου Ανδρεάκου για την απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας σε ποικίλα ανοσολογικά περιοχές. Η Κωνσταντίνα έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2024.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παναγιώτης Πολίτης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βάσω Κωστούρου, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Ευάγγελος Ανδρεάκος, Ίδρυμα Βιοϊατρικών Ερευνών, Ακαδημία Αθηνών

PAPANTZIMAS_edited.jpg

Ο Ηλίας Παπαντζίμας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Απέκτησε το Integrated Master's degree του στη Βιοτεχνολογία από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) το 2022. Εκπόνησε τη διατριβή του «Μελέτη της αλληλεπίδρασης της φυσικής και μεταλλαγμένης μορφής της ανθρώπινης γλουταθειόνης S -ένζυμο τρανσφεράση Α1-1 (hGSTA1-1) με δισθενή χαλκό» στο Εργαστήριο Ενζυμικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας του ΓΠΑ, υπό την επίβλεψη της Δρ. Ευαγγελίας Χρονοπούλου. Κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του εργασίας και μιας 2μηνης πρακτικής άσκησης που διεξήχθη στο ίδιο εργαστήριο, εξοικειώθηκε με διάφορες τεχνικές που σχετίζονται με την τεχνολογία πρωτεϊνών και ενζύμων. Πραγματοποίησε επίσης πρακτική άσκηση διάρκειας 2 μηνών στην Cooper Pharmaceuticals S.A., Αθήνα, όπου απέκτησε εμπειρία στην ανάλυση HPLC και στους in-process ελέγχους φαρμακευτικών προϊόντων. Για να διευρύνει τόσο τις γνώσεις του όσο και τις δεξιότητές του, ο Ηλίας εγγράφηκε στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". O Ηλίας αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Ιούνιο του 2024.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Μαρία Γαζούλη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Κατερίνα Παπανικολοπούλου, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Καθ. Μαρία Γαζούλη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

PAPATHANASIOU

Η Μαριάνθη Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1998. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και απέκτησε το Integrated Master δίπλωμα της. Εκπόνησε τη διατριβή της με τίτλο «Σχεδιασμός, σύνθεση και βιολογικές δράσεις νέων αμινο ή/και αμιδικών παραγώγων της πρεγνενολόνης» στο Εργαστήριο Φαρμακευτικής Χημείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό την επίβλεψη του Δρ. Μανώλη Φουστέρη. Εκμεταλλευόμενη το υπόβαθρό της στη Χημεία, αποφάσισε να εμπλουτίσει το επαγγελματικό της προφίλ μπαίνοντας στο χώρο της Μοριακής Βιολογίας, ιδιαίτερα μετά τη συμμετοχή της στον Διαγωνισμό iGEM (Ομάδα iGEM Πάτρα 2020), κατά τον οποίο μελέτησε τους πολυμορφισμούς στο SLCO1B1 που σχετίζονται με τις ανεπιθύμητες ενέργειες (ADRs) των στατινών, στο Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετείχε επίσης στην ομάδα συγκέντρωσης κεφαλαίων. Η Μαριάνθη έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2024. Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, η Μαριάνθη έχει παρακολουθήσει το Μικτό Εντατικό Πρόγραμμα / Blended Intensive Program (BIP) "Drug design and discovery" που διοργάνωσε η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο Eberhard Karl University of Tübingen, Γερμανία).

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Γεωργία Μελαγράκη, NovaMechanics Ltd, Ελλάδα

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Χρήστος Ζέρβας, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Γεωργία Μελαγράκη, NovaMechanics Ltd, Ελλάδα

RALLIOU

Η Χριστίνα Αναστασία (Χριστιάνα) Ράλλιου γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών το 2022. Ως προπτυχιακή φοιτήτρια εκπόνησε τη διατριβή της με τίτλο «Αξιολόγηση της βαθμολογίας πολυγονικού κινδύνου για ψωρίαση μέσω δεδομένων GWAS». στο εργαστήριο Γενετικής του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την επίβλεψη του Καθ. Ιωάννη Βασιλόπουλου. Επιπλέον, πραγματοποίησε δίμηνη πρακτική άσκηση στη Ολύμπιον Θεραπευτήριο Γενική Κλινική Πατρών και απέκτησε αρκετές εργαστηριακές τεχνικές στους τομείς της μικροβιολογίας, της μοριακής βιολογίας, της βιοχημείας και της ανοσολογίας. Η Χριστιάνα έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2024. Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, η Χριστιάνα παρακολούθησε το Μικτό Εντατικό Πρόγραμμα / Blended Intensive Program (BIP) "Experimental Models in Molecular Biomedicine", συνδιοργάνωση από το ΠΜΣ στη Μοριακή Βιοϊατρική και τη Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο Universidad Autónoma de Madrid, Ισπανία).

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Δημήτριος Μπούμπας, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Αντώνιος Χατζηγεωργίου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Αντώνιος Χατζηγεωργίου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

RIZA

Η Ανδριανή Ρίζα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Απέκτησε το πτυχίο της από το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Πραγματοποίησε την πτυχιακή της διατριβή στον τομέα της Νανοτεχνολογίας, με τίτλο «Σύνθεση Νανοσωματιδίων Titania Coated with Silver for Medical Applications», υπό την επίβλεψη της Δρ. Ελένης Ευθυμιάδου στο Εργαστήριο Ανόργανης Χημείας του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ και του Εθνικόυ Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος». Κατά τη διάρκεια της πτυχιακής της, ειδικεύτηκε αρχικά στη σύνθεση και χαρακτηρισμό των NPs TiO2 με τη μέθοδο sol-gel, στη συνέχεια στην επικάλυψη με Ag και τέλος στη βιολογική αξιολόγηση υγιών κυτταρικών γραμμών HEK-293 και HaCaT με τη χρήση της ανάλυσης MTT για τον προσδιορισμό την ποσοτική βιωσιμότητα των κυττάρων. Ως προπτυχιακή φοιτήτρια, συμμετείχε σε πολλές επιστημονικές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια και προσφέρθηκε εθελοντικά στο Athens Science Festival 2017. Η Ανδριανή παρακολουθεί το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ".

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βάσω Κωστούρου, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαρία Ξυλούρη, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Μαρία Ξυλούρη, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

SHIRA(2).jpg

Η Μαρία Σίρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Απέκτησε το Πτυχίο της στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΠΚ). Πραγματοποίησε την 4μηνη πρακτική της στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΜΒΒ, ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης, υπό την επίβλεψη των Δρ. Matthieu Lavigne και Δρ. Ευγενία Ντίνη. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών πραγματοποίησε 3μηνη εκπαίδευση στο εργαστήριο του Δρ. John Vontas (IMBB, ΙΤΕ). Η Μαρία έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2024.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Γιώργος Κόλλιας, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασίλης Αϊδίνης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Βασίλης Αϊδίνης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

TSODOULOU

Η Παρασκευή (Εύη) Τσοδούλου γεννήθηκε στη Βέροια το 1998. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το 2022. Ως προπτυχιακή φοιτήτρια, πραγματοποίησε την ερευνητική της διατριβή «Insert of a sequence encoding TEV cleavage site into the plasmid φορέας pXCK-K για την έκφραση των συντήξεων HSP σε βακτήρια» υπό την επίβλεψη του Καθ. Χρήστου Παναγιωτίδη στο Εργαστήριο Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας του Τμήματος Φαρμακολογίας του ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, εργάστηκε επίσης στο έργο «Recognition motifs for Importin 4 [(L)PPRS(G/P)P] and Importin 5 [KP(K/Y)LV] binding, identified by bio-informatic simulation and experimental in vitro validation» στο ίδιο εργαστήριο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πειραματικής Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΠΚ). Μετά τις σπουδές της, είχε επίσης την ευκαιρία να μελετήσει την έκφραση του SARS-CoV-2 Spike receptor-binding domain (RBD) στο βακτήριο E. coli. Η Εύη έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2024.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Θέμης Αλισσάφη, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Γιώργος Κόλλιας, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Καθ. Γιώργος Κόλλιας, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

ZACHAROPOULOU

Η Αικατερίνη (Κατερίνα) Ζαχαροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2022. Η διατριβή της με τίτλο «Μελέτη πρωτεοστατικών μηχανισμών στη γήρανση και τις ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση», πραγματοποιήθηκε στο το Τμήμα Κυτταρικής Βιολογίας & Βιοφυσικής του ΕΚΠΑ, υπό την εποπτεία του Καθ. Ιωάννη Τρουγάκου. Η Κατερίνα ολοκλήρωσε επίσης πρακτική άσκηση στο Αιματοπαθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», όπου εξοικειώθηκε με την ανοσοχημεία και τις τεχνικές FISH. Η Κατερίνα έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2024. Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, η Κατερίνα παρακολούθησε τα Μικτά Εντατικά Προγράμματα / Blended Intensive Programs (BIP): "Experimental Models in Molecular Biomedicine", συνδιοργάνωση από το ΠΜΣ στη Μοριακή Βιοϊατρική και τη Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο Universidad Autónoma de Madrid, Ισπανία), και "Science, Ethics & Governance of Human Genome Editing" του CIVIS (στο Eberhard Karl University of Tübingen, Γερμανία).

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Κωνσταντίνος Παληκαράς, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Θέμης Αλισσάφη, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας (MSc Thesis): Δρ. Θέμης Αλισσάφη, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

bottom of page