top of page

Φοιτητές ΔΠΜΣ Μοριακής Βιοϊατρικής - Έτος εισαγωγής 2019

Ntatsoulis photo_cor_edited_edited.jpg

Ο Κωνσταντίνος Ντατσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα το 1996. Απέκτησε το πτυχίο του στη Βιοχημεία και τη Βιοτεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 2019. Εκπόνησε τη διατριβή του με τίτλο «Διπλωματική εργασία με τίτλο «Διατριβή με τίτλο «Διατριβή παθολογίας με τίτλο πνεύμονα και άλλα όργανα σε ζωικό μοντέλο καρδιακής ανεπάρκειας» στο Εργαστήριο Κυτταρικής Βιολογίας στο Ίδρυμα Βιοϊατρικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, υπό την επίβλεψη του Δρ Στέλιου Ψαρρά (2017-2018). Μετά την αποφοίτησή του έκανε πρακτική στο ίδιο εργαστήριο μελετώντας το ρόλο της γαλεκτίνης-3 στην αγγειογένεση στην καρδιά στο μοντέλο καρδιακής ανεπάρκειας ποντικού με έλλειψη δεσμίνης. Ο Κωνσταντίνος έχει παρακολουθήσει το Μεταπτυχιακό στη Μοριακή Βιοϊατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το BSRC «Alexander Fleming» και αποφοίτησε τον Δεκέμβριο του 2021.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασίλης Αϊδίνης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" 

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Δημήτρης Κοντογιάννης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ Βασίλης Αϊδίνης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Μεταπτυχιακός Βοηθός Ερευνητής — 
Ιατρικό Κέντρο NYU Langone, New York University, School of Medicine (Prof. Ioannis Aifantis Lab), New York, NY, USA 

Georgakopoulou_photo_edited.jpg

Η Κωνσταντίνα Γεωργακοπούλου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1995. Απέκτησε το πτυχίο της από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Εκπόνησε τη διατριβή της στο Εργαστήριο Βιοφυσικής και Βιοπληροφορικής του ΕΚΠΑ, υπό την επίβλεψη της Επίκουρης Καθηγήτριας Βασιλικής Οικονομίδου. Ο τίτλος της διατριβής της ήταν ''Μελέτες αυτοσυσσωμάτωσης σε πεπτιδικά ανάλογα των κροσσών E.coli τύπου I'' όπου χρησιμοποίησε μεθόδους δομικής βιολογίας και πραγματοποίησε υπολογιστικές αναλύσεις για την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών παραγόντων κατά των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Εντάχθηκε επίσης στην ομάδα της Δρ. Anna Obenauf στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μοριακής Παθολογίας στη Βιέννη της Αυστρίας ως ασκούμενη στο Erasmus. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βοήθησε στην αποσαφήνιση των μοριακών μηχανισμών που κρύβονται πίσω από σπάνιους καρκίνους του δέρματος και, πιο συγκεκριμένα, στη δημιουργία εργαλείων για τη μελέτη της συμβολής ενός ιού που δεν είχε περιγραφεί προηγουμένως σε έναν σπάνιο καρκίνο του δέρματος. Η Κωνσταντίνα έχει παρακολουθήσει το Μεταπτυχιακό στη Μοριακή Βιοϊατρική που διοργάνωσε η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το BSRC "Alexander Fleming" και αποφοίτησε τον Φεβρουάριο του 2022.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Γιάννης Πατέρας, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων B' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Απόστολος Κλινάκης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Απόστολος Κλινάκης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Μεταπτυχιακός Βοηθός Ερευνητής — Τμήμα Βασικών Ερευνών, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (Εργαστήριο Δρ. Απόστολος Κλινάκης), Αθήνα, Ελλάδα 

chiot_photo_cor_edited.jpg

Ο Ιωάννης Χιωτακάκος απέκτησε το πτυχίο του στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο τίτλος της διατριβής του ήταν «Διερεύνηση της αλληλεπίδρασης των μηχανισμών επιδιόρθωσης του DNA και της επιμήκυνσης των τελομερών στη νεοπλασία» και διεξήχθη στο εργαστήριο Dr Sarantis Gagos'  στο BRFAA, όπου μελέτησε πρόσφατα την EXD2. την επίδρασή του στην επιδιόρθωση του DNA και στα τελομερή. Έχει κάνει επίσης πρακτική άσκηση 2 μηνών στο ίδιο εργαστήριο. Το πάθος του για την ανακάλυψη των υποκείμενων αιτιών της νόσου και γενικότερα για τη βιοϊατρική έρευνα, τον οδήγησε να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μοριακή Βιοϊατρική» στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το BSRC Alexander Fleming. Ο Ιωάννης αποφοίτησε από το MSc τον Μάρτιο του 2022.  

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Βασίλης Γοργούλης, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

● Επιβλέπων B' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Γεώργιος Κόλλιας, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Παντελής Χατζής, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Μεταπτυχιακός Βοηθός Ερευνητής — Molecular, Cellular and Developmental Biology (MCDB) - Πανεπιστήμιο Γέιλ (Εργαστήριο Καθ. Nadya Dimitrova), Νιου Χέιβεν, Κονέκτικατ, ΗΠΑ

katzastra_edited.jpg

Η Χριστίνα Κατζάστρα απέκτησε το πτυχίο της στη Μοριακή Βιολογία και τη Γενετική από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εκπόνησε τη διατριβή της με τίτλο «Εκτίμηση αντιοξειδωτικού και μεταλλαξογόνου ή αντιμεταλλαξιογόνου δυναμικού ενός νέου βιοεπιφανειοδραστικού απομονωμένου από θαλάσσια βακτήρια του γένους Pseudomonas"  υπό την επίβλεψη των Dr. Φυσιολογία του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής. Μετά την αποφοίτησή της, η Χριστίνα εντάχθηκε στο πρόγραμμα Erasmus Traineeship, όπου ήταν τετράμηνη πρακτική στο Κέντρο Μοριακής Βιολογίας της Χαϊδελβέργης (ZMBH), εστιάζοντας κυρίως στη βιογένεση των πυρηνοπόρων. Στη συνέχεια εγγράφηκε στο International MSc in Molecular Biomedicine στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το BSRC «Alexander Fleming», από το οποίο αποφοίτησε τον Μάρτιο του 2022.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Γεωργίνα Ξάνθου, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων B' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

● Επιστημονικός Συνεργάτης — Intelligencia.ai, Αθήνα, Ελλάδα

Camelia Sidahmet_cor_edited.jpg

Η Καμέλια Σιντάχμετ σπούδασε Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε τη διατριβή της με θέμα τη σύνθεση και μελέτη υδροξαμικών οξέων με αντικαρκινικές ιδιότητες στο Εργαστήριο Οργανικής Χημείας του Τμήματος Χημείας, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιώργου Κοκοτού. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών πραγματοποίησε επίσης εργαστηριακή πρακτική στο Ανοσολογικό τμήμα της Βιοιατρικής Α.Ε., κορυφαίο διαγνωστικό κέντρο στην Αθήνα. Εντάχθηκε στην SciCo, έναν οργανισμό επικοινωνίας επιστήμης, το 2016 ως εθελόντρια και πρέσβειρα. Έκτοτε εργάστηκε σε αυτόν τον οργανισμό ως εκπαιδεύτρια STEM και συγγραφέας επιστημών, γράφοντας άρθρα που καλύπτουν κυρίως βιοχημικά θέματα για ελληνική εφημερίδα. Στη συνέχεια παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Μοριακή Βιοϊατρική στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το BSRC «Alexander Fleming» και αποφοίτησε τον Μάρτιο του 2022.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Θάνος Κότσινας, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων B' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασίλης Αϊδίνης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Αλέξανδρος Πίντζας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
● Επιστημονικός Συνεργάτης — Intelligencia.ai, Αθήνα, Ελλάδα 

72653933_711058142747030_224211032451579

Η Μαρία Άννα Μανιού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996.  Αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2019. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης και της διατριβής της στο Εργαστήριο Μοριακής Νευροβιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ινστιτούτο Παστέρ εργάστηκε στον «Χαρακτηρισμό της ανταπόκρισης των λεμφοκυττάρων μετά από αντιγονοειδική ανοσοθεραπεία πειραματικής μυασθένειας gravis» υπό την επίβλεψη του Δρ. Κωνσταντίνου Λαζαρίδη σε συνεργασία με την Καθηγήτρια Ουρανία Τσιτσιλώνη (ΕΚΠΑ). Πριν την αποφοίτησή της, συμμετείχε στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης Erasmus+, στο Τμήμα Ψυχιατρικής και Νευροφυσιολογίας, του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, υπό την επίβλεψη του Δρ Mario Losen και της Καθηγήτριας Pilar Martinez. Εγγράφηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το BSRC «Alexander Fleming» και αποφοίτησε τον Δεκέμβριο του 2021.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασιλική Κολιαράκη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

Επιβλέπων B' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαρία Τσουμακίδου, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Μαρία Τσουμακίδου, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιστημονικός Συνεργάτης — Intelligencia.ai, Αθήνα, Ελλάδα 

ntoukaki_cor_edited.jpg

Η Ελένη Ντουκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Αποφοίτησε από το τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 2019. Εκπόνησε τη διατριβή της στο Εργαστήριο Μοριακής Νευροβιολογίας της Ελληνικής Ανοσοβιολογίας Ινστιτούτο, με θέμα «Διευκρίνιση των μηχανισμών ανοχής που εμπλέκονται σε μια νέα θεραπεία για τη μυασθένεια Gravis», υπό την επίβλεψη του Δρ. Λαζαρίδη. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε να συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα στο Εργαστήριο Ανοσολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ. Τα ενδιαφέροντα της Ελένης επεκτείνονται πολύ στον τομέα της Ανοσολογίας και πιο συγκεκριμένα στους μηχανισμούς των αυτοάνοσων νοσημάτων, καθώς και σε πιθανές θεραπευτικές προσεγγίσεις που εστιάζουν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Προκειμένου να προωθήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές της και να πετύχει τους μελλοντικούς επαγγελματικούς της στόχους, αποφάσισε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα MSc Molecular Biomedicine στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο BSRC Alexander Fleming, από το οποίο αποφοίτησε τον Μάρτιο του 2022.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μιχάλης Βερυκοκάκης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Ευάγγελος Ανδρεάκος, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας:  Δρ. Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

● Διδακτορικός Φοιτητής — Τομέας Ανοσολογίας - Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (Εργαστήριο Δρ. Κωνσταντίνος Λαζαρίδης), Αθήνα, Ελλάδα 

Marianna Kokoli short cv photo _edited.j

Η Μαριάννα Κοκόλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διατριβή της πραγματοποιήθηκε στον τομέα της Βιοοργανικής χημείας στο Εργαστήριο Ανόργανης Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επίβλεψη της Δρ Χριστιάνας Μητσοπούλου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ήταν τετράμηνη ασκούμενη στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών «Δημόκριτος» υπό την επίβλεψη της Δρ Ελένης Ευθυμιάδου, στον τομέα της Νανοϊατρικής και των μελετών σύνδεσης DNA. Πραγματοποίησε επίσης τετράμηνη πρακτική άσκηση, χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα Erasmus+, στο Κέντρο Μοριακής Βιολογίας «Severo Ochoa» στη Μαδρίτη της Ισπανίας, όπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία και διορατικότητα στη βιοϊατρική έρευνα. Εκεί εντάχθηκε στην ομάδα του Δρ. Ignacio Sandoval στο Τμήμα Κυτταρικής Βιολογίας και Ανοσολογίας, υπό την επίβλεψη της Δρ Βασιλικής Λαλιώτη και συμμετείχε σε δύο έργα: τη μελέτη του ρόλου των Extended Synaptotagmins 1&3 (E-Syt1 & E-Syt3 ) στο Lipid Droplets Biogenesis and the Traffic of ATP7B in Wilson's Disease. Η Μαριάννα αποφάσισε τότε να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μοριακή Βιοϊατρική» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το BSRC «Alexander Fleming», καθώς πάντα φιλοδοξία της ήταν να εμπλουτίσει τις γνώσεις της στον τομέα αυτό. Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2022.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Σπύρος Γεωργόπουλος, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Γιώργος Παναγιώτου, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ Κώστας Βεκρέλλης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Διδακτορικός Φοιτητής — Max-Delbrück-Centrum für Molekulare Medizin (MDC) - Σύλλογος Helmholtz (Καθ. Δρ. Matthias Selbach Lab), Βερολίνο, Γερμανία

Papadopoulos-Grigoris(2)_edited.jpg

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε το αντίστοιχο Πτυχίο. Μετά από δίμηνη πρακτική άσκηση στον τομέα της BioBanking, συνοδευόμενη από άλλη 12μηνη εργασιακή εμπειρία στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλίου Ομφαλίου Αίματος (HCBB) του Ιδρύματος Βιοϊατρικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (BRFAA), πραγματοποίησε επίσης τα προαναφερθέντα εργαστήρια της HCBB τη διατριβή του, με τίτλο «Κουλτούρα, Χαρακτηρισμός και Διαφοροποίηση Μεσεγχυματικών Βλαστοκυττάρων που προέρχονται από το Ζελέ Wharton του ανθρώπινου ομφάλιου λώρου σε νευρωνικά προγονικά κύτταρα». Επιβλέποντες του έργου αυτού ήταν η Διευθύντρια του HCBB, Δρ. Αικατερίνη Σταυροπούλου-Γιόκας και η Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου του HCBB, Δρ Ευστάθιος Μιχαλόπουλος, Ερευνητής Β' στο BRFAA. Ο Γρηγόρης έχει αναλάβει το International MSc in Molecular Biomedicine στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το BSRC «Alexander Fleming» και αποφοίτησε τον Δεκέμβριο του 2021.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Ευθύμιος Σκουλάκης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Αντώνιος Χατζηγεωργίου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Αντώνιος Χατζηγεωργίου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
● Διδακτορικός Φοιτητής — Τμήμα Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Δρ. Αντώνιος Χατζηγεωργίου), Αθήνα, Ελλάδα 

72886928_694347374395055_165564176583675

Η Φαρίντα Γιακούμπ αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θράκης και απέκτησε το πτυχίο της στη Μοριακή Βιολογία και τη Γενετική. Η διατριβή της ήταν στο εργαστήριο Κυτταρικής Βιολογίας, Κυτταρικού Κύκλου και Πρωτεωμικής, στο ομώνυμο τμήμα. Κατά τη διάρκεια αυτού του έργου έμαθα περισσότερα για τον κυτταρικό κύκλο και τον τρόπο με τον οποίο οι πρωτεΐνες συνεργάζονται ή όχι. Ειδικά, κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου εξέτασε έγγραφα σχετικά με το AURORA B και πώς ρυθμίζει την έκφραση μιας άλλης πρωτεΐνης, που ονομάζεται HURP. Εξετάζω τη συγκέντρωση του HURP σε διαφορετικές κυτταρικές σειρές του μαστού καρκίνου και τον τρόπο με τον οποίο οι ταξάνες (TAXOL) λειτουργούν και σταθεροποιούν τους μικροσωληνίσκους. Χρησιμοποίησε επίσης ομοεστιακή μικροσκοπία για να βελτιστοποιήσει την ποικιλία των επιπέδων έκφρασης της πρωτεΐνης HURP για διαφορετικές κυτταρικές σειρές καρκίνου του μαστού. Η Farinta έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μοριακή Βιοϊατρική» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το BSRC «Alexander Fleming» και αποφοίτησε τον Δεκέμβριο του 2021.

●  Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Δέσποινα Σανούδου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

●  Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Μαρία Γαζούλη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Μαρία Γαζούλη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

karakostas_edited.jpg

Ο Χρήστος Καρακώστας αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διατριβή του είχε τίτλο «Έλεγχος υψηλής αποτελεσματικότητας αναστολέων ιικής αντιγραφής και χαρακτηρισμός των γενετικών μηχανισμών δράσης τους μέσω προσαρμοστικών αλλαγών στο γονιδίωμα του ιού και στο κύτταρο-ξενιστή» και πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, υπό την επίβλεψη Δρ Βασιλάκη. Κατά τη διάρκεια αυτής, εξοικειώθηκε με μια ποικιλία με μοριακές και κυτταρικές τεχνικές και επικεντρώθηκε στους ιούς και ιδιαίτερα στους Flaviviridae. Έχει ενταχθεί στο International MSc in Molecular Biomedicine στην Ιατρική Σχολή του NKUA σε συνεργασία με το BSRC «Alexander Fleming» το φθινόπωρο του 2019 και αποφοίτησε τον Δεκέμβριο του 2021.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Πασχάλης Σιδεράς, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μάγια Ρουμπελάκη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Μάγια Ρουμπελάκη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Διδακτορικός Φοιτητής — Τμήμα Βασικής Έρευνας, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Αθήνα, Ελλάδα 

Photo_Ioannidou_Elisavet_edited.jpg

Η Elisavet Ioannidou γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2019, μετά από 4 χρόνια σπουδών, με βαθμό «Άριστα». Η πτυχιακή της διατριβή με τίτλο «Αλληλεπιδράσεις ανοσομεταβολικού ιού-ξενιστή στη λοίμωξη από ηπατίτιδα C» ολοκληρώθηκε στο Εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ υπό την επίβλεψη της Δρ Πελαγίας Φωκά και Καθ. Ουρανίας Τσιτσιλώνη. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών πραγματοποίησε 2μηνη πρακτική άσκηση στο Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας του Γενικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αθηνών. Στη συνέχεια έγινε μεταπτυχιακός τίτλος στη Μοριακή Βιοϊατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το BSRC Alexander Fleming. Τα κύρια πεδία ενδιαφέροντός της ήταν η Ανοσολογία και ο Μεταβολισμός και τα μελλοντικά της σχέδια είναι να ακολουθήσει μια ακαδημαϊκή ερευνητική σταδιοδρομία. Η Ελισάβετ αποφοίτησε τον Νοέμβριο του 2021.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Ελένη Ντούνη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Τρίας Θηραίου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Ελένη Ντούνη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Διδακτορικός Φοιτητής —
Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" (Εργαστήριο Καθ. Ελένη Ντούνη), Αθήνα, Ελλάδα 

Κaramasioti_Nafsika_Photo_edited.jpg

Η Ναυσικά Καραμασιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με ειδίκευση στις Μοριακές Βιοεπιστήμες και τη Βιοτεχνολογία. Κατά το 3ο έτος των σπουδών της εργάστηκε στη μονάδα καλλιέργειας κυττάρων θηλαστικών του ΙΜΒΒ, ΙΤΕ στο Ηράκλειο. Έκανε την πτυχιακή της διατριβή στο εργαστήριο Chromatin and Gene Expression του IMBB, ΙΤΕ και εργάστηκε για την επίδραση του PML-IV στον κυτταρικό κύκλο και την ικανότητα αυτοανανέωσης των κυτταρικών σειρών του καρκίνου του μαστού. Έκανε επίσης μια 4μηνη πρακτική άσκηση στο εργαστήριο βιοχημείας της Apivita όπου εργάστηκε στην in vitro αξιολόγηση φυσικών εκχυλισμάτων. Έκανε μια 3μηνη πρακτική άσκηση στο Erasmus+ στο εργαστήριο Chromatin and Gene Expression της CRG στη Βαρκελώνη, όπου εργάστηκε στη βελτιστοποίηση των πρωτοκόλλων scHiC και scATAC-seq σε μια κυτταρική σειρά καρκίνου του μαστού. Προκειμένου να εδραιώσει περαιτέρω το υπόβαθρό της και να αποκτήσει ισχυρή εξειδίκευση στον βιοϊατρικό τομέα, αποφάσισε να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μοριακής Βιοϊατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο BSRC «Alexander Fleming». Η Ναυσικά αποφοίτησε τον Νοέμβριο του 2021.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Ευάγγελος Ανδρεάκος, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παναγιώτα Καφάσλα, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Ευάγγελος Ανδρεάκος, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Επιστημονικός Συνεργάτης — Intelligencia.ai, Αθήνα, Ελλάδα

2019-11-25 (2).png

Η Michalina Sikorska γεννήθηκε το 1997, στην Πολωνία. Σπούδασε Μηχανικός Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Bydgoszcz της Πολωνίας. Υπήρξε φυσικά μέλος με την επωνυμία Advanced Molecular and Cell Cultures Techniques υπό την επίβλεψη ενός εξαιρετικού επιστήμονα, του καθηγητή Takashi Kuwana, ο οποίος είναι μικροχειρουργός και εργάζεται για το Ινστιτούτο Προηγμένης Τεχνολογίας, στο Πανεπιστήμιο Kinki στην Ιαπωνία. Συμμετείχε στο πρόγραμμα σπουδών Erasmus στην Πάδοβα (Ιταλία) και στη συνέχεια στην Αθήνα, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, έχει διατελέσει θερινή πρακτική στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μοριακή Βιοϊατρική» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το BSRC «Alexander Fleming». Η Michalina αποφοίτησε τον Αύγουστο του 2021. 

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation) Δρ. Αντώνιος Χατζηγεωργίου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation) Δρ. Aleksandra Dunisławska, UTP – Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, Bydgoszcz, Πολωνία

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Αντώνιος Χατζηγεωργίου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

● Διδακτορικός Φοιτητής — Τμήμα Ιατρικής Μικροβιολογίας, Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας (Καθ. Hanna Pituch), Βαρσοβία, Πολωνία 

koukouzeli_fotini_edited.jpg

Η Φωτεινή Κουκουζέλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Έλαβε το Πτυχίο της (2018) από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διατριβή της διεξήχθη στο Εργαστήριο Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, υπό την επίβλεψη του Καθ. Ανδρέα Σκορίλα, με τίτλο «Μελέτη γονιδιακής έκφρασης σε καρκινικά κύτταρα, με χρήση δεδομένων αλληλουχίας επόμενης γενιάς (NGS). Μετά την αποφοίτησή της, εντάχθηκε στο εργαστήριο του Δρ. Πολίτη στο Ίδρυμα Βιοϊατρικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (BRFAA), όπου συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα που αφορούσε τον ρόλο του μεταγραφικού παράγοντα Prox1 στον καρκίνο του μαστού. Η Φωτεινή εγγράφηκε το 2019 στο διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μοριακή Βιοϊατρική» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το BSRC «Alexander Fleming» και αποφοίτησε τον Φεβρουάριο του 2022.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation) Δρ. Απόστολος Κλινάκης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation) Δρ. Παναγιώτης Βεργίνης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Απόστολος Κλινάκης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

zafeiropoulou_edited.jpg

Η Σοφία Ζαφειροπούλου απέκτησε το Πτυχίο της στη Βιολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η προπτυχιακή της διατριβή με τίτλο: «Age-related change in endometrial cell function and different gene express that επηρεάζουν την δεκτικότητα του ανθρώπινου ενδομητρίου» πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αντώνη Μακρυγιαννάκη και Δρ Αικατερίνη Μπερδιάκη. Στη συνέχεια εγγράφηκε στο MSc της Μοριακής Βιοϊατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το BSRC Alexander Fleming και αποφοίτησε τον Νοέμβριο του 2021.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μάγια Ρουμπελάκη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Γεώργιος Παυλόπουλος, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Γεώργιος Παυλόπουλος, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

bottom of page