Φοιτητές ΔΠΜΣ Μοριακής Βιοϊατρικής - Έτος εισαγωγής 2016
Η Βασιλική (Βίκυ) Μπαλτατζίδου είναι Μοριακός Βιολόγος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ανοσολογία. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με πτυχίο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας. Άσκησε την προπτυχιακή της διατριβή στο Εργαστήριο Κλινικής Βακτηριολογίας, Παρασιτολογίας, Ζωονόσων και Γεωγραφικής Ιατρικής και επικεντρώθηκε στη Μοριακή Επιδημιολογική Διερεύνηση του περιβάλλοντος ασθενών με Λεγεωνέλλωση. Έκανε πρακτική άσκηση και στη συνέχεια εργάστηκε ως Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Μοριακής Νευροβιολογίας και Ανοσολογίας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Το 2016 εντάχθηκε ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε τον Δεκέμβριο του 2018.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Γεωργίνα Ξάνθου, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Κώστας Βεκρέλλης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Σωκράτης Τζάρτος, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ
Η Νεφέλη Μπόνη-Καζαντζίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Απέκτησε πτυχίο Χημείας από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2012-2016). Η προπτυχιακή της διατριβή, με τίτλο «Μελέτη της συσχέτισης των μεταλλαγμάτων της απολιποπρωτεΐνης Ε με τη λιποπρωτεϊνική σπειραματοπάθεια με τεχνικές παραγωγής/καθαρισμού ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης και φασματοσκοπίας φθορισμού», ολοκληρώθηκε στο εργαστήριο της Δρ. Αγγελικής Χρόνη, Ανώτερης Ερευνήτριας του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών & Εφαρμογών στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Η Νεφέλη εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Έξω από το εργαστήριο, ήταν μέλος του προγράμματος «Scico Ambassadors» και συμμετείχε σε δραστηριότητες επικοινωνίας επιστήμης, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας του «Athens Science Festival» 2017. Η Νεφέλη αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Σεπτέμβριο του 2018.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Γιώργος Παναγιώτου, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαριέττα Αρμάκα, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Παναγιώτα Καφάσλα, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Υποψήφιος Διδάκτορας — University of Liverpool, Τμήμα Βιοχημείας, Ινστιτούτο Συστημάτων, Μοριακής & Ολοκληρωτικής Βιολογίας, Κέντρο Έρευνας Πρωτεοειδών (Dr. Patrick Eyers & Dr. Claire Eyers Lab), Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο Μάριος-Ευάγγελος Μπογιόνγκο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε στο τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου απέκτησε Πτυχίο Βιοτεχνολογίας. Για τη διατριβή του τελευταίου έτους, ερεύνησε τις αλληλεπιδράσεις του DNAJC11 με άλλες μιτοχονδριακές πρωτεΐνες, σε ένα νέο μοντέλο νευρομυϊκής νόσου σε ποντίκια. Γοητεύτηκε στη ζωή του εργαστηρίου και ήθελε να εμπλακεί σε έρευνα αιχμής. Έτσι ανέλαβε το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Ο Μάριος-Ευάγγελος αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Απρίλιο του 2019.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Λάσκαρο Ζαγοραίου, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Λεωνίδας Στεφανής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Λεωνίδας Στεφανής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
● Υποψήφιος Διδάκτορας — Τμήμα Βιολογίας Βλαστοκυττάρων, FAU Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (Prof. Beate Winner Lab), Erlangen, Γερμανία
Ο Θανάσης Φερεντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και ολοκλήρωσε τη διπλωματική του εργασία στο εργαστήριο του Δρ. Σπυρούλια στο Τμήμα Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο τίτλος της πτυχιακής του εργασίας ήταν «Παραγωγή και απομόνωση του μακροτομέα του ιού της ηπατίτιδας Ε (HEV) για δομικές μελέτες με φασματοσκοπία NMR». Το 2016, ο Θανάσης εντάχθηκε στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", από το οποίο αποφοίτησε τον Μάιο του 2019.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Δημήτρης Κοντογιάννης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παντελής Χατζής, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Δημήτρης Κοντογιάννης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Βιολόγος — Μικροσκοπή Ε.Π.Ε.–Διαγνωστικά Εργαστήρια, Αθήνα, Ελλάδα
Η Μελπομένη (Πέννυ) Γαλάνη έλαβε το Πτυχίο της από το τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2015. Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία στο εργαστήριο Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώου (ΕΚΠΑ), όπου μελέτησε τον ρόλο των αναστολέων διαύλων ασβεστίου στην την επαγωγή του παραδόξου ασβεστίου στην απομονωμένη διαχυμένη καρδιά σπονδυλωτών, υπό την επίβλεψη της Δρ Αικατερίνης Γαϊτανάκη. Στη συνέχεια ανέλαβε το 2016 το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Η Πέννυ αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Οκτώβριο του 2018.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Κώστας Βεκρέλλης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Χρήστος Κόνσουλας, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Κορνηλία Πουλοπούλου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
● Υποψήφιος Διδάκτορας — Εργαστήριο Πειραματικής Νευροφυσιολογίας (Εργαστήριο Δρ. Κορνηλία Πουλοπούλου), Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
Ο Αλέξανδρος Γαλάρας απέκτησε το Πτυχίο του στη Βιολογία από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 2016. Στο τέλος του τρίτου έτους των προπτυχιακών του σπουδών, εντάχθηκε στο εργαστήριο Γενικής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πατρών, όπου εκπόνησε την επιστημονική του διατριβή υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μοσχονά, σε ένα έργο που εστιάζει στη δημιουργία σταθερών κυτταρικών σειρών που υπερεκφράζουν ένα γονίδιο που εμπλέκεται στο μάτισμα RNA. Την ίδια χρονιά παρουσίασε την εργασία του για τον ρόλο και τα πλεονεκτήματα των δικτύων αλληλεπίδρασης πρωτεΐνης-πρωτεΐνης στην ιατρική και πιο συγκεκριμένα στη Νόσο του Πάρκινσον, στο 22ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής. Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Οκτώβριο του 2018.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παντελής Χατζής, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Αντωνία Βλάχου, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Παντελής Χατζής, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Υποψήφιος Διδάκτορας — Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", Institute for Fundamental Biomedical Research (Εργαστήριο Δρ. Παντελής Χατζής), Βάρη, Ελλάδα. Αποδέκτης του 1ου βραβείου του Βραβείο Αριστείας στη Βιολογία «Φώτης Καφάτος» 2020 (Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων)
Η Λήδα Ηλιοπούλου απέκτησε το Πτυχίο της στη Βιολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2016. Εκπόνησε τη διατριβή της στο Εργαστήριο Μοριακής Γενετικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, υπό την επίβλεψη της Δρ. Lesley Probert. Δούλεψε πάνωin vitro και in vivo μοντέλα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας προκειμένου να διευκρινιστεί ο ρόλος των TNFR1 και TNFR2 στην παθογένεση του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ). Η Λήδα συνέχισε τις σπουδές της στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" από και αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Οκτώβριο του 2018.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαριέττα Αρμάκα, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασιλική Κολιαράκη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Γεώργιος Κόλλιας, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Υποψήφιος Διδάκτορας — Κέντρο Ερευνών Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", Institute for Bioinnovation (Εργαστήριο Καθ. Γιώργος Κόλλιας), Βάρη, Ελλάδα
Η Φωτεινή Καρούση έλαβε το Πτυχίο της στη Βιολογία το 2016 από το Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελλάδα. Η προπτυχιακή της διατριβή εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πατρών υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Σταύρου Ταραβίρα. Η Φωτεινή εργάστηκε ως θερινή πρακτική (2015) στο Laboratory of Regenerative Medicine and Pharmacobiology, Institute of Bioengineering (IBI), School of Life Sciences, Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) και έχει εργαστεί εθελοντικά ως πρακτική στο Βιοπαθολογικό Τμήμα Διαγνωστικού Κέντρου Σαλαμίνας (καλοκαίρι 2016). Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανέλαβε το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Η Φωτεινή αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Οκτώβριο του 2018.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Ελένη Ντούνη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Αντώνης Γαβαλάς, Technische Universität Dresden, Γερμανία
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Βασίλης Γοργούλης, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
● Επιστημονικό Προσωπικό — Diamed Hellas SA, Αθήνα, Ελλάδα
Η Θεοδώρα Μανωλάκου αποφοίτησε από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2016. Η προπτυχιακή της διατριβή εκπονήθηκε στο Τμήμα Ανοσολογίας του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών «Alexander Fleming», Βάρη, Ελλάδα, υπό την επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Δρ Ελένης Ντούνη. Η Theodora εφάρμοζε εκεί το σύστημα τροποποίησης γονιδιώματος CRISPR/CAS9 σε μια κυτταρική σειρά νευροβλαστώματος ποντικού για να προκαλέσει λειτουργικές μεταλλάξεις. Της απονεμήθηκε τότε 3ετής υποτροφία για μέρος των προπτυχιακών της σπουδών από το Ίδρυμα Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη. Κατά τη διάρκεια της προπτυχιακής της εκπαίδευσης, έλαβε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για να πραγματοποιήσει 3μηνη πρακτική άσκηση στο Villefranche-sur-mer Developmental Biology Laboratory of Marine Observatory (CNRS-UPMC/Sorbonne Université), στο Villefranche-sur-Mer, Γαλλία (2014). καθώς και μια υποτροφία Erasmus+ για τη διεξαγωγή άλλης 3μηνης πρακτικής άσκησης στο Department of Molecular Bases of Human Diseases, Institute of Human Genetics (CNRS-UM), στο Μονπελιέ της Γαλλίας (2015). Τον Σεπτέμβριο του 2016 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Μοριακή Βιοϊατρική στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Η Θεοδώρα αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Ιούλιο του 2018.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παναγιώτης Πολίτης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Δημήτριος Μπούμπας, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Παναγιώτης Πολίτης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Υποψήφιος Διδάκτορας — Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Τμήμα Μεταφραστικής Ιατρικής, Εργαστήριο Φλεγμονής και Αυτοανοσίας (Εργαστήριο Καθ. Δημήτριος Μπούμπας), Αθήνα, Ελλάδα
Η Έλενα Παπαχαρίση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Απέκτησε το Πτυχίο της στη Φαρμακευτική με Άριστα το 2016. Η διπλωματική της εργασία επικεντρώθηκε στο ρόλο των οξειδωμένων μορφών χοληστερόλης στο σχηματισμό αθηροσκλήρωσης, μέσω των μηχανισμών της απόπτωσης και της αυτοφαγίας. Στη συνέχεια εγγράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Η Έλενα αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Οκτώβριο του 2018.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασιλική Κολιαράκη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Αθανάσιος Τζιούφας, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Βασιλική Κολιαράκη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Υποψήφιος Διδάκτορας (Marie Skłodowska-Curie Fellow - ITN ''pHioniC'') — Westfälischen Wilhelms-Universität Münster, Γερμανία — Heidelberg Pharma GmbH, Τμήμα Βιοχημείας (Καθ. Andreas Pahl), Ladenburg, Γερμανία
Η Γεωργία-Άρτεμις (Τζίνα) Παπαδοπούλου έλαβε το Πτυχίο της στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το 2016. Εκτέλεσε με επιτυχία τη διατριβή της στο εργαστήριο Έρευνας Δομής και Λειτουργίας Πρωτεϊνών υπό την επίβλεψη του Δρ. Παύλου (Μπόγο) Αγιανιάν. Στη συνέχεια εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Η Τζίνα αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Νοέμβριο του 2018.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Ελίνα Παπανικολάου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Γεωργία Ξάνθου, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Γεωργία Ξάνθου, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Υποψήφιος Διδάκτορας — Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Κέντρο Βασικών Ερευνών, Εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας, (Εργαστήριο Δρ. Γεωργία Ξάνθου), Αθήνα, Ελλάδα
Η Ευαγγελία Θάνου γεννήθηκε το 1994 στα Ιωάννινα. Έλαβε το πτυχίο της στη Μοριακή Βιολογία και τη Βιοτεχνολογία από το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Μηχανικών του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2016. Η πρώτη της εργασία και τα έργα στα οποία συμμετείχε ως προπτυχιακή φοιτήτρια επικεντρώθηκαν στην κατανόηση της συσχέτισης της σταθερότητας του γονιδιώματος με μονοπάτια που σχετίζονται με τη μακροζωία, τη γήρανση και την σχετιζόμενη με την ηλικία παθολογία και τον καρκίνο, στο Ινστιτούτο ΙΤΕ-IMBB Κρήτης (στο εργαστήριο Δρ. Γεώργιος Γαρίνης). Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Ως φοιτήτρια μεταπτυχιακού, εντάχθηκε στο εργαστήριο Νευροβιολογίας των Καθ. Λεωνίδα Στεφανή και Δρ. Hardy J. Rideout στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), και πραγματοποίησε την έρευνά της για τη νόσο του Πάρκινσον, μέσω βασικών και κλινικών ερευνητικών προσεγγίσεων. Η Ευαγγελία αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Σεπτέμβριο του 2018.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Λεωνίδας Στεφανής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Λάσκαρο Ζαγοραίου, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Λεωνίδας Στεφανής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
● Υποψήφιος Διδάκτορας (Marie Skłodowska-Curie Fellow - ESR13 Euroneurotrophin project) — Κέντρο Νευρογονιδιωματικής και Γνωσιακής Έρευνας (CNCR), Τμήμα Μοριακής και Κυτταρικής Νευροβιολογίας (MCN), Vrije Universiteit (VU) (Assi. Prof. Ka Wan Li Lab) , Άμστερνταμ, Ολλανδία
Ο Alexandros Zografakis έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ελλάδα το 2015. Η διπλωματική του εργασία εκπονήθηκε στο τμήμα Φαρμακευτικής υπό την επίβλεψη του Καθ. Σπυρούλια. Το ερευνητικό του έργο αφορούσε την υπερέκφραση ανασυνδυασμένων ανθρώπινων πρωτεϊνών σε καλλιέργειες βακτηριακών κυττάρων. Αυτές οι πρωτεΐνες στη συνέχεια καθαρίστηκαν και οι δομικές τους αλλαγές μελετήθηκαν μέσω φασματοσκοπίας NMR. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Αλέξανδρος επέστρεψε στη γενέτειρά του, την Αθήνα, και εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Ο Αλέξανδρος αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Σεπτέμβριο του 2018.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασίλης Αϊδίνης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Γεώργιος Παναγιώτου, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Γεώργιος Παναγιώτου, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Υποψήφιος Διδάκτορας (Marie Skłodowska-Curie Fellow - Ερευνήτρια σε πρώιμο στάδιο) — University of Freiburg, Ινστιτούτο Βιολογίας II, Τμήμα Βιοχημείας και Λειτουργικής Πρωτεϊνικής (Καθ. Bettina Warscheid Lab), Freiburg im Breisgau, Γερμανία